Sandra Lagar Mat.

Tyvärr har jag inga bilder på maten som jag tog själv, glömde totalt av det. Men det var mycket uppskattat och receptet kommer här.
Räk och Kräft pasta med krossade tomater och vitlök (ca 6-8 pers)

Du Behöver:
1 kg räkor med skal
2 st fiskbuljong
350 g kräftstjärtar i lake (varav 170 gram av dem är kräftstjärtar)
Färska Champinjoner lägg i efter smak
Fyra stora vitlöksklyftor
Tre burkar med krossade tomater, varav en smaksatt med vitlök och örter
3 dl matlagningsgrädde
Citronpeppar
Salt
Vitpeppar
Olja
( några matskedar vitt vin om man vill)
Serveras till färsk pasta.
Gör så här:
Skala räkorna och spara skalet, koka sedan upp skalet i vatten och buljongtärningarna.
Fräs pressad vitlök i het panna och efter det så lägger du i färska champinjoner som du steker.
Efter en stund häller du i Krossade tomater samt ca 2 dl av räkspadet. Låt såsen koka så att mycket av vätskan dunstar bort, Häll i matlagnigsgrädden och låt småkoka. Smaksätt med kryddor (citronpeppar ger det hela en väldigt god och syrlig smak) När du tycker konsistensen på såsen är bra lägger du i Räkorna och kräftstjärtarna.
Koka pastan och servera även en sallad samt vitlöksbröd till.
Sandra om rätten:
Denna rätt är väldigt enkel att tillaga samtidigt som den är god och lyxig i smaken. Såsen får en fin rosa röd ton och kräftstjärtarna ger såsen en god smak. Att man steker vitlöken och inte bra presar ner den i såsen ger också såsen en fylligare smak av vitlök och vitlöken tränger även in i champinjonerna vilket sätter god smak. Så servera detta någon gång hemma, kanske det blir en favorit?
/ Mat med Kärlek


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0